Verlang jij ook zo naar een veilige, gelijkwaardige, speelse &
hartstochtelijke relatie?

Zoeken jullie de weg terug naar de ♥liefde♥, dan kunnen we het volgende betekenen:

Hulp bij Relatie problemen

Iedere relatie heeft zo zijn patronen. Bijvoorbeeld: je irriteert je al een tijdje aan de volgzaamheid van je man. Dit geeft je stress. Je moet de kar al trekken en hebt behoefte aan initiatief. Je man heeft zo zijn eigen sores en voelt zich onder druk gezet. In plaats van het te bespreken, wendt hij zich van je af. Beiden voelen jullie je niet begrepen en alleen staan.

Hoe kan je nu uit dit negatieve patroon komen? Wij helpen jullie zicht te krijgen op de patronen die leiden tot verwijdering en onderzoeken gezamenlijk welk patroon jullie dichter bij elkaar brengt. Daarnaast geven we als een soort “liefdes-tolk”  woorden aan wat jullie eigenlijk voelen en willen, maar dat niet kunnen of durven te uiten naar elkaar en voeren jullie het gesprek wat eigenlijk plaats moet vinden.

Met erkenning van de ander, verantwoordelijkheid voor ieders deel en met de kracht van kwetsbaarheid krijgt het vertrouwen weer een kans.

Groeien in je relatie

Soms komt het voor dat jullie te weinig voldoening halen uit je relatie en op zoek zijn naar meer levendigheid, speelsheid en avontuur. Je hebt het gevoel dat er meer in zit: in jezelf en elkaar. Je wilt je relatie van goed naar geweldig laten groeien.

Misschien stoppen jullie veel tijd in je gezin of werk en doen jullie veel dingen apart. Maar mis je het gevoel van vroeger, van verliefd zijn, van samen een stel zijn.

Je bent vastgelopen in bepaalde gewoontes, patronen en weet niet goed hoe je uit je vastgeroeste patronen kunt stappen.

Misschien zit je zelf ook wel niet zo lekker in je vel?

Mis je zingeving, vitaliteit, zin in het leven, aantrekkingskracht?

Durf je meer risico te nemen?

Wij kijken graag mee welke patronen op het gebied van communicatie, intimiteit, sexualiteit jullie belemmeren om die ‘buitengewone’ relatie te hebben, die jullie verdienen.

Directe hulp bij Crisis

Als je net ontdekt dat je partner “vreemd gegaan is” of een affaire opbiecht, dan stort je wereld in en alles staat op losse schroeven. Je weet niet meer of je verder wilt gaan en hoe kan je ooit weer vertrouwen kan krijgen. Toch blijken veel relaties een nieuw begin te kunnen maken, wanneer zij aan de hand van het beproefde S.A.M.E.N model van Ferdinand Bijzet bereid zijn in relatie therapie te gaan.

S.A.M.E.N staat voor 5 fasen, waar stellen in de regel door heen dienen te gaan om het vertrouwen terug te vinden: Stilstaan, Afstand nemen, Meeleven, Evalueren en Nieuwe kans / Naweeën.

Het doel is om samen stap voor stap door deze zware tijd heen te gaan en te werken aan herstel van jullie relatie.

Liefdevol Uit elkaar

Mochten jullie toch besluiten uit elkaar te gaan, dan is het fijn om dat op een begripsvolle en volwassen manier te kunnen doen. Als jullie behoefte hebben aan begeleiding in de verwerking van dit verlies, in het uiten van je pijnlijke emoties, dan kunnen we jullie daarin ondersteunen, zowel individueel als gezamenlijk.

“Hoe zou het zijn om je weer geliefd te voelen?” 

Relatietherapie en Systeemgericht werken

Wij zijn zowel ervaringsdeskundig als ruim geschoold in verschillende relatietherapie methodieken. We maken gebruik van Emotionally Focussed Therapy (EFT), Systeemgericht werken, Gestalt therapie en het werken met Liefdes energie van Piet Weisfelt.

Bij Systeemgericht werken brengen we “dat wat ontbreekt” in de relatie. Bijvoorbeeld als je vooral zorgt of je zorgen maakt om je partner, maar het ontbreekt in de relatie dat je duidelijk maakt wat je zelf van je partner nodig hebt. Je partner wordt nu uitgedaagd in aktie te komen in plaats van het oude gedrag in stand te houden. Beiden worden jullie aangesproken op je kracht.

We geloven dat relatie therapie ook leuk kan zijn. Het hoeft echt niet alleen maar zwaar en ingewikkeld te zijn. We proberen ook luchtigheid en eenvoud te brengen.

Relatiedocument

In de dagelijkse hektiek steken oude gewoontes gemakkelijk de kop op. Onze ervaring leert dat stellen een steuntje in de rug nodig hebben om zich de nieuwe vaardigheden eigen te maken. We raden aan de belangrijkste punten vast te leggen in een Relatie document. Daar kun je oa de oefeningen en handvatten beschrijven, hoe met elkaar om te gaan in specifieke situaties en waar jullie behoefte ligt. Dit is een gezamenlijk document waarin jullie ook zelf nieuwe gespreksonderwerpen kunnen inbrengen en je voortgang kunnen bijhouden.

Hoe zou het zijn als jullie relatie er zo uit zou zien?

Veiligheid

Jullie relatie is een veilige plek, waar je jezelf kan zijn en kan uiten wat je denkt en voelt. Door je relatie als ‘groei’ plek te zien en elkaar daarin ook uit te dagen, haal je het beste uit elkaar en je relatie.

Spontaniteit

In de relatie is ruimte voor spontane invallen, uitdaging en speelsheid. Hierdoor krijg je weer  het gevoel dat je leeft. Je voelt je levenslust en hebt plezier. Je geniet van het leven en van elkaar.

Intimiteit

Intimiteit begint niet in de slaapkamer, maar ontstaat door betrokkenheid, oprechte aandacht en emotionele verbinding. Je voelt je weer aantrekkelijk en hebt zin in te vrijen.

Ervaringen van onze clienten

We kwamen bij Chris & Joan omdat ik verliefd was geworden op iemand anders en wist dat het ergens niet klopte, maar ik wilde het niet opgeven. Door de gesprekken bleek al snel dat de verliefdheid aangewakkerd werd door een gebrek aan aandacht door mijn man, die continu in de weer was met zijn zaak en mijn jarenlange opoffering voor het gezin en de zaak. Ik voelde me opgesloten en had een gebrek aan zingeving. Ik ervoer hun als een soort ‘liefdes-tolk’, ze konden benoemen wat we zelf niet wisten, voelden of alleen met ruzie konden zeggen. Nu zijn we weer echt een stel samen. Super blij met deze 5 gesprekken! Hadden we veel eerder moeten doen.

Rudy & Cecile, 49 & 51

Zelfstandig ondernemer & Dokters assistente

Mijn vrouw vond dat ik naar een therapeut moest, omdat ik last van depressieve gevoelens had. Chris stelde voor om in relatie therapie te gaan, omdat hij dacht dat mijn sombere gevoelens meer door een gemis in de relatie kwamen. We zijn toen samen in relatie therapie gegaan en hebben een aantal dingen besproken waar we zelf niet uitkwamen, zoals ons gebrek aan intimiteit en mijn reactie patroon dat nogal fel kon zijn. Ik kwam er achter dat dit te maken had met mijn gezin van herkomst. En ook hoe mijn vrouw geneigd was haar eigen weg te gaan en mijn onvermogen te voelen en te uiten dat ik haar miste. Nu zitten we veel meer op 1 lijn en hebben we skills geleerd die we blijven toepassen

Gerben & Karin, 30 & 31

IT'er & Office-manager

De kwaliteit van je relatie bepaalt de kwaliteit van je leven

Zijn jullie toe aan een afspraak?

Veelgestelde vragen

Hebben jullie een wachtlijst?

Over het algemeen is één van ons beschikbaar binnen 2 weken. We werken ook in het weekend of ‘s avonds.

 

 

Werken jullie samen of alleen?

In principe werken we individueel. Soms vinden stellen het prettig voor de dynamiek en de (h)erkennng als we gezamenlijk werken. 

Werkt relatietherapie wel?

Uiteraard werkt relatie therapie. Een belangrijke voorwaarde is wel dat je allebei enige nieuwsgierheid hebt. Zowel naar elkaar en jezelf als naar andere manieren van contact. We streven ernaar om de liefde weer te laten stromen in de relatie, maar soms blijkt dat de verwachtingen te hoog zijn en bijgesteld dienen te worden of dat het toch beter is om uit elkaar te gaan. 

Mijn partner wil niet mee. Wat nu?

Dat komt soms voor. Vaak is hij/zij wat minder gewend om over zijn/haar gevoelens te praten en vindt relatie therapie extra spannend.
Wij bieden dan vrijblijvend een kostenloos kennismakingsgesprek aan van 30-minuten.  Daarna kunnen jullie beslissen of jullie verder gaan. Dit kan online, telefonisch of in de praktijk.

Of kijken jullie het nog even aan..